Vykutálené restaurace a hospody v Olomouci

Poté, co se nás průměrně každý druhý člověk ptal, jestli jsme už byli v nově otevřené M3, rozhodli jsme se, že tam jít/jíst musíme povinně. V neděli jsme se tedy pokusili odbourat vzpomínky na hospodu Dášenka, která M3 předcházela a značně hladoví jsme vyběhli na pozdní oběd.

První dojem

Hned ze startu musím pochválit povedenou rekonstrukci interiéru. I když ve sklepě, tak příjemný, otevřený prostor a „cihlový styl“ nám vyloženě sedl. Z našeho pohledu restaurace připomíná trošku styl starých hospod (rozuměj alá Drápal, ale bez všudepřítomných retro fotek, reklamních poutačů, zavěšených korbelů, mlýnských kamenů, portétů císaře pána ve všech fází jeho života...), což rozhodně míníme jako pochvalu. 

Menu

Menu, které nám přinesla velice milá číšnice, bylo krátké. Ale zkušenosti stále a znova potvrzují, že více znamená méně. Krom toho restaurace nabízela na tabuli speciality pro daný týden, které nabídku rozšířily. Při výběru jsme trošku váhali, jelikož musím příznat, že jsme netušili, co je např. omáčka Beurre Blanc. Naše váhání však rozstřihla a briskně vyřešila opět obsluha. Navíc před manželem zmínila, že zrovna dovezli čerstvé maso a zda tedy nechce zkusit právě dovezený Beef steak s hříbkovou omáčkou.

Já si vybrala lososa pečeného na tymiánu s grilovanými cherry rajčátky, limetkou a zelenými fazolkami. Ke kvalitě jídla nemáme žádné negativní připomínky. Kombinace vytvořené šéfkuchařem jsou velice chutné a funkční. Losos s drobnou krustou mořské soli byl vynikající, brambory také (bohudíky horké a čerstvé) a na steak s hříbky mám chuť i teď, když o něm píšu. Po hlavním jídle se manžel ještě nechal ochotně přesvědčit, že si má dát desert – tj. tvarohové knedlíky plněné jahodami sypané praženou strouhankou a přelité máslem. Opět naprostá spokojenost a ještě dobrý pocit z desertu jak od babičky. Musím říct, že trend nabízet tyto tradiční pochutiny oceňuji více a více. Už nikdy více banán v čokoládě zalitý lžičkou vaječného likéru. 

Shrnutí na závěr:

Jak majitel, kuchař, tak i obsluha vědí, co dělají, jen tak dále. Navíc považuji za nutné zmínit, že tamní personál naprosto přesně ví, že když bude profesionální, tak bude spokojený zákazník, obsluha při placení (tj. spropitné) a majitel při počítání tržeb. Velice jednoduchý princip, který spoustě podniků ještě stále dělá problém.

 

Zdroj: https://www.facebook.com/pages/Vykut%C3%A1len%C3%A9-restaurace-a-hospody-v-Olomouci/360873354018917?fref=photo


otevírací doba

Otevírací doba
Pondělí :  10:30 - 22:00
Úterý až pátek : 10:30 - 24:00
Sobota : 11:30 - 24:00

Neděle : 11:30 - 22:00

facebook
restaurace na mapu

Kudy k nám?!
zobrazit na mapě
naplánovat trasu

zpět nahoru
Počítadlo návštěv