Košty v olomoucké restauraci M3 se budou opakovat. Chystají se další akce

Olomouc - Návštěvníci olomoucké restaurace M3 na Masarykově třídě si mohli nedávno poprvé vychutnat košty ve vinném sklípku restaurace. Ochutnávky představila firma Proqin. Kromě kvalitního vína si mohli návštěvníci pochutnat na občerstvení nebo se podívat na profesionální sabráže.

 

Nechyběla cimbálová muzika, zahrála kapela Kubíci z Velké nad Veličkou.

„Byla to taková první stěžejní akce, přišlo kolem pětatřiceti lidí. V degustaci se představilo asi dvanáct druhů vín," řekl majitel restaurace Zbyněk Václavík.

Ochutnávka měla velký úspěch a do budoucna se bude určitě opakovat.

„Uvažujeme i nad tím, že budeme ve sklípku pro maximálně dvacet osob dělat degustace zkrácené, o šesti vzorcích. Chceme je nabízet jako službu pro firmy apod. Už jsme se domlouvali s některými vinaři, chceme také vyškolit vlastní personál," doplnil restauratér.

A proč se Zbyněk Václavík rozhodl v M3 uspořádat právě vinné košty ve sklípku?

„Myslím, že víno začíná jít do kurzu a lidé se mu víc věnují. V Olomouci je řada vinoték, ale klasické vinárny se (podle mě) vytratily, a proto jsme se rozhodli do Olomouci tento styl vrátit. Sám vinař nám pověděl, že víno vždy chutná jinak ve sklípku nebo stylové vinárně, než kdekoli jinde na denním světle. Chceme k vínu dodat i kulturu s ním spojenou. Ve sklípku je to něco úplně jiného," vysvětluje majitel.

Restaurace otevřela teprve začátkem léta, podle Zbyňka Václavíka se podniku zatím daří.

„Myslím, že se to rozjelo velmi slušně. Stěžejní je pivnice, restaurace, ale i na vinárnu si lidé zvykají. Máme hodně objednaných akcí. Lidé samozřejmě chodí na oblíbenou Plzeň z tanků, občas máme i nefiltrované pivo. Zatím musím konstatovat, že velké procento lidí si k pivu dá i něco dobrého k jídlu, které jsme k tomuto přizpůsobili," pochvaluje si Václavík, který při tvorbě jídelníčku restaurace spolupracoval s Pražským kulinářským institutem. Restaurace má stálý jídelníček i sezónní menu.

,,Oblíbený je tatarský biftek a koleno na černém pivu a badyánu. Velký ohlas má i svíčková, kterou připravuje jen jeden vybraný kuchař," popisuje majitel.

Restaurace si zatím rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek akcí a rezervací. Některé dny musí dokonce nechat pár stolů volných pro stálé zákazníky. Co dalšího majitel plánuje?

„Těch akcí byla opravdu spousta, už máme problém najít v rezervační knize termíny. Další akce předpokládám spíše po novém roce. Připravujeme akce se Zdeňkem, Pohlreichem, se kterým jsem již spolupracoval. Líbí se mi, jakým způsobem oživuje gastronomii. Dále s Emanuelem Ridim pro jeho bohémský přístup ke gastronomii a v neposlední řadě s Ladislavem Špačkem na téma etiketa stolování," uzavírá majitel Mtrojky Zbyněk Václavík. (kap)

Zdroj: http://olomoucky.denik.cz/podnikani/kosty-v-olomoucke-vinarne-m3-se-budou-opakovat-chystaji-se-dalsi-akce-20131223.html

otevírací doba

Otevírací doba
Pondělí :  10:30 - 22:00
Úterý až pátek : 10:30 - 24:00
Sobota : 11:30 - 24:00

Neděle : 11:30 - 22:00

facebook
restaurace na mapu

Kudy k nám?!
zobrazit na mapě
naplánovat trasu

zpět nahoru
Počítadlo návštěv